Winkelwagen - 0 items

Chloortabletten

Hoeveel chloortabletten of granulaat moet ik toevoegen aan mijn zwembad voor een juiste dosering?

Het is een van de vele vragen waar je als eigenaar van een zwembad of spa mee kan worstelen. Het "even" vertellen wat de juiste dosering is, is nagenoeg onmogelijk. Dit is namelijk afhankelijk van de waterinhoud (en temperatuur) van uw zwembad. Er zijn diverse typen zwembad chloor te verkrijgen, zowel in poedervorm als in tabletvorm. Zwembad chloortabletten worden veelal gebruikt voor een continu dosering, terwijl granulaat meer voor een snelle oplossing wordt gebruikt (shockbehandeling.)

Chloorgranulaat of zwembad chloortabletten

Chloor is leverbaar in chloorgranulaat en zwembad chloortabletten. Granulaat is poeder. Dit is dus zeer nauwkeurig te doseren en dient altijd in de skimmer te worden toegevoegd.

Chloortabletten zijn leverbaar in  7 en 300 grams tabletten. Deze zijn dan weer verkrijgbaar in 2 verschillende verpakkingen, te weten 1kg en resp. 2,5kg en 5kg. Dit zijn dan de zogeheten HTH Chloortabletten. Deze tabletten zijn eenvoudig te doseren door ze in uw skimmer of in een chloordrijver te plaatsen.

Snel oplossend versus langzaam oplossend zwembad chloor

Zwembad chloor is leverbaar in snel oplossende typen en langzaam oplossende typen. De snel oplossende typen zwembad chloor zijn bedoeld om de chloorwaarden in uw zwembad snel te verhogen. Dit type zwembad chloor wordt ook ingezet om een zogenaamde 'chloorshock' of 'shockbehandeling' toe te passen. Hierbij wordt de chloorwaarde van een zwembad snel fors verhoogd, bijvoorbeeld omdat er algengroei in het bad is ontstaan.

De langzaam oplossende typen chloor zijn bedoeld om de chloorwaarde van een zwembad gedurende enige tijd (meestal enkele dagen) op peil te houden. Deze chloortabletten zijn via extra toevoegingen zo geproduceerd dat ze in enkele dagen oplossen en dus ook gedurende enkele dagen een hoeveelheid chloor afgeven aan het zwembadwater.