Winkelwagen - 0 items

HtH chloor

Zwembadwater onderhoud met HtH

Een juiste (chemische) balans is een essentieel onderdeel van het zwembadwater onderhoud. Zowel voor de gezondheid en veiligheid van de badgebruikers alsook voor de levensduur van het zwembad zelf. Hanteer altijd de voorgeschreven werkwijze wanneer u het water test.

Voor informatie over chemicaliën, testsets en juiste testmethode, neem gerust contact op met zwembadenexpert.nl, uw zwembadspecialist. Zeker bij het gebruik van zwembad chloortabletten is het noodzakelijk om de instructies van de leverancier cq producent op te volgen.

Los de zwembad chloortabletten altijd volledig in water op, voordat het in direct contact komt met de ‘liner’. De zwembad chloortabletten en/of de korrels dienen of in de aparte dispenser te worden geplaatst of eerst in water opgelost te worden. Gooi ze nooit direct in het bad.

Giet vloeibaar chloor eerst op verschillende plaatsen in het bad en roer het dan onmiddellijk door het badwater om het goed op te lossen.

Mix chemicaliën nooit door elkaar. Voeg ze altijd afzonderlijk aan het badwater toe. En roer het water eerst goed door, alvorens andere chemicaliën toe te voegen.
Gebruik geen hogedrukspuit om het bad schoon te maken.

Chloorbehandeling tegen bacteriën, virussen, fungicide en algen in uw zwembad.

HtH Shock chloorbehandeling

Voordelen van het merk HtH:

Sneloplossend granulaat
Permanent beschikbaar chloorgehalte tot 65 %
Volledig vrij van cyanuurzuur (UV- stabilisator)
Te gebruiken bij elk filtersysteem
Stabiliteit van het product is verzekerd als het is opgeslagen in een droge plaats bij temperaturen lager dan 40°C. 

Gebruiksaanwijzing

Bij het begin van het seizoen of tegen het groen worden van het water, ongeveer 150 gram per
10 m³ water na aanpassing van de pH tussen 7.0 en 7.2.

De HTH granulaat eerst oplossen in 10 liter water en  in het zwembad gieten.

Alle zwembad chloor producten van het merk HTH zijn erkend door het Ministerie van Volksgezondheid en mogen gebruikt worden in publieke zwembaden.

Erkenningsnummer België: 8586B
Erkenningsnummer Nederland: 10132N

De rode chloor van het merk HtH is Calciumhypochloriet ook wel Anorganisch Chloor of niet gestabiliseerd chloor genoemd. Deze producten hebben de hoogste concentratie actief chloor wat momenteel verkrijgbaar is (minimaal 67%). Het chloor bevat ook geen remmende stabilisatoren. Deze hebben de functie, de afbraak van het aktieve chloor door de zon te vertragen, echter blokkeren ze de werking bij te hoge concentraties. Een bekende bijwerking bij veelvuldig gebruik van de chloortabletten van 200g is het overstabiliseren van het zwembadwater met Cyaanzuur (stabilisator). Dit veroorzaakt het blokeren van de desinfecterende werking, met groen water als gevolg.

Met de rode HtH chloorproducten heeft u dit probleem niet en is het chloor altijd actief.

De blauwe chloor variant van het merk HTH is Dichloo of TRIchloor ook wel organisch chloor of gestabiliseerd chloor genoemd.

Wat is overstabilisering?

De stabilisator (cyaanzuur) gebruikt bij de klassieke chloorproducten beschermt het chloor tegen afbraak door UV stralen. Bij ongecontroleerd toevoegne van stibilisator bij courante Di chloor en TRI chloor tabletten en granulaat zal de desinfecterende werking van chloor geblokkeerd worden. Het geblokkeerde waterevenwicht zorgt er voor dat het zwembadwater GROEN wordt.

Door het gebruik van HTH chloor producten op basis van Calciumhypochloriet voorkomt u overstabilisatie en dus blokkering van de desinfecterende werking van chloor. Zo zal u dus bij correct gebruik van HTH chloor granulaat of sticks GEEN GROEN water hebben tijdens de zomermaanden.