Aanzuigkant
De oorzaak van het probleem ligt veelal aan de aanzuigkant van het zwembad. Met andere woorden, alles wat zich bevindt voor dat het water de zandfilter in stroomt. Er zijn drie veelvoorkomende oorzaken.

1. De skimmers
Controleer het waterniveau in de skimmers. Wanneer er te weinig water in het zwembad zit, kan het zijn dat de skimmer(s) lucht aanzuigt. Zorg dat de skimmers altijd voor de helft gevuld zijn met water.

2. De zwembadpomp
Controleer de deksel van de zwembadpomp. Zit er een barst in? Wanneer er een barst in de deksel zit, dient de deksel vervangen te worden.

Controleer de o-ring onder de deksel van de zwembadpomp. Een o-ring kan uitdrogen en barsten. Wanneer dit gebeurd zal de deksel niet geheel afgedicht zijn en zodoende zuigt de pomp lucht aan.  Een nieuwe o-ring nodig? Neem contact met ons, wij kunnen veelal een nieuwe o-ring leveren.

Controleer het mandje in de pomp. Controleer of het mandje kapot is en of het mandje wel goed gepositioneerd was/is.

3. De PVC koppelingen
Controleer de koppelingen. Maakt u gebruik van bijvoorbeeld PVC 3-delige koppelingen, het kan zijn dat de koppelingen niet goed zijn aangedraaid. Daarnaast beschikken sommige koppelingen over een o-ring. Deze moeten indien nodig vervangen worden.

Terug naar nieuwsberichten!