Men zegt dat de crisis nu toch echt voorbij is. Maar geld besparen is altijd leuk uiteraard! De Zwembadenexpert heeft voor u vijf kosten besparende zwembadtips opgesomd.

Zo wordt zwemmen nóg leuker!


Tip 1: Gebruik een chloordrijver

Een chloordrijver is een drijvend bakje waar een chloortablet in kan worden gelegd. De chloordrijver drijft in het zwembad. Normaliter wordt een chloortablet in het skimmermandje gelegd. Door de constante stroom van water lost de tablet heel snel op. In een chloordrijver gaat dit langzamer. Uw chloortablet gaat wel tot 20% langer mee!

Wanneer u een tablet in het skimmermandje legt, zorgt het chloor ervoor dat het mandje snel broos en kapot gaat. Skimmermandjes zijn over het algemeen veel prijziger dan chloordrijvers.

Tip 2: Tennisballen!

tennis ballen zwembadTennisballen zijn zeer efficiënt voor het verwijderen van de olieachtige waas aan de oppervlakte van het zwembadwater. Wanneer u het zwembad in duikt komen oliën als bodylotion, zonnebrandcrème en make-up in het water terecht. Tennisballen absorberen de vettige substantie.

Wanneer de waas niet wordt aangepakt, slaat het op de wanden van het zwembad. Het verwijderen van de rand kost geld en vooral veel tijd.   

Tip 3: Test uw zwembadwater twee maal per week

zwembadwaterZorg dat de PH en chloorwaarde het hele seizoen op de juiste waarde zijn. Test daarom iedere week twee maal het zwembadwater.

Wanneer de PH en/of chloorwaarde uit balans raken is de kans groot dat het zwembadwater groen of melkachtig wordt. Het kost veel geld en tijd om het water weer helder te krijgen.


Tip 4: Minder weer? Minder uren!

zwembadpompBij lagere temperaturen kunt u uw zwembadpomp minder uren per dag laten draaien. Bij temperaturen onder 18 graden Celsius is vijf tot zes uur per dag voldoende.


Tip 5: Investeer in een zwembadrobot

Zwembadrobots reinigen een zwembad sneller en grondiger dan u doet. Een zwembadrobot beschikt over een filterzak of filterbak en filtert dus uw zwembad ook. Wanneer een robot het zwembad schoon maakt kunt u de zwembadpomp dus uitschakelen. Robots zijn veelal zuiniger dan een zwembadpomp.


Daarnaast komt het vuil niet, zoals bij handmatig reinigen, in het zandfilter terecht. U hoeft zodoende de zandfilter minder terug te spoelen. Dat scheelt water, filterzand en energie!

Terug naar nieuwsberichten