Zwembadrobots

Om te beginnen moet eerst uitgelegd wat een zwembadrobot is. Wij, het team van de Zwembadenexpert verstaan onder een zwembadrobot een apparaat dat autonoom werkt van de zwembadpomp. Bij handmatige reiniging wordt het vuil via de stofzuigermond naar het zandfilter geleid. Dit zorgt er voor dat een zandfilter veel moet worden teruggespoeld door het vele vuil dat in de zandfilter komt. Dit vele terugspoelen komt de zeswegklep vaak niet ten goede en de pakking die de kamers in de klep scheid zal snel slijten.

Vuil

Geen zwembad is hetzelfde, zo ook het vuil dat zich in het zwembad bevindt. Het mooie van een zwembadrobot is, is dat geen enkel vuil een probleem vormt voor een robot. De robot verplaatst zich vaak langzaam over de zwembadbodem en zodoende kan klein vuil niet opstuiven en wordt dus gevangen in de filterzak of filterkast. Ook bladeren, gras en takjes worden veelal moeiteloos opgezogen.

Welke zwembadrobot

Welke zwembadrobot moet ik kiezen? Dat is een vraag die veel zwembadbezitters zichzelf afvragen. Het is raadzaam na te gaan of een bodemreiniger voldoende is of dat een zwembadrobot die het gehele zwembad reinigt benodigd is. Wilt u veel of weinig verschillende programma’s? Dat dient u zich allemaal af te vragen eer u over gaat tot aanschaf van een zwembadrobot. Keuze uit veel verschillende programma’s biedt de gebruiker veel opties als bijvoorbeeld: enkel bodemreiniging, een snel programma of een programma dat qua tijd zelf ingesteld kan worden. Sommige mensen vinden de verschillende programma’s lastig en kiezen vaak voor een zwembadrobot met één programma. De robot stopt dan na het programma automatisch.

Merken

De zwembadrobot markt wordt gedomineerd door een drietal merken te weten: Dolphin, Aquabot en Zodiac. Hayward is een vierde maar wel kleinere speler. Dolphin is al meer dan 25 jaar toonaangevend op gebied van zwembadrobots. Aquabot en Zodiac kopieerden de Dolphin modellen veelal. Tot ongeveer vier jaar geleden toen Zodiac met een nieuwe robotlijn op de proppen kwam. Deze lijn heet de Vortex lijn en is baanbrekend. De modellen hebben een zeer sterke zuigkracht en het vuil wordt niet langer opgevangen in een filterzak, maar een filterbak.

Filteren
Geen producten gevonden voor deze selectie.