Aquachek

zwembadenexpert.nl aquachek shop logo

Controleer de waterkwaliteit in het zwembad

Een bezoek aan het zwembad is een aangename en nuttige manier om te verharden, het hele lichaam te versterken, de algemene toestand te verbeteren, het is een aanklacht van opgewektheid en een goed humeur. U kunt gewoon zwemmen in het zwembad of aan aquafitness en aquarobics doen. Activiteiten in het zwembad hebben praktisch geen leeftijds- en gezondheidsbeperkingen.

Als u een zwembad heeft gekozen, wilt u dat het water daarin schoon is en aan alle kwaliteitseisen voldoet. Elk openbaar zwembad heeft een dienst die de kwaliteit van het water bewaakt, maar het zwembad wordt elke dag door een groot aantal mensen bezocht, zweet, microdeeltjes van de huid en zelfs uitwerpselen komen in het water terecht. Daarom is het erg belangrijk om ervoor te zorgen dat het water in het zwembad schoon en veilig is, net op het moment dat u wilt zwemmen zonder uw gezondheid te schaden. Om de kwaliteit van water te bepalen hoef je geen heel laboratorium bij je te hebben. Zijn rol wordt perfect uitgevoerd door speciale waterkwaliteitstesters in het zwembad. De waterkwaliteit wordt bepaald door vijf hoofdindicatoren: pH-waarde van het water, vrij chloor, totaal chloor, totaal broom, alkaliteitsniveau. Het werk van testers is gebaseerd op het uitvoeren van een chemische reactie, waarbij de vereiste indicator wordt bepaald. Het assortiment testers wordt vertegenwoordigd door druppel- of tablettesters, teststrips, elektronische testers en fotometers.

Druppeltesten voor het zwembad

Valtesters worden vertegenwoordigd door een set, die bestaat uit: twee reageerbuizen voor wateropname, containers met reagentia en een kleurenpaneel, dat het uiteindelijke resultaat van de test bepaalt. Om dit te doen, wordt water uit het zwembad in de buizen gezogen op een afstand van ten minste 20 cm van de rand van het zwembad en op een diepte van 10-20 cm 3-4 druppels van het juiste reagens worden in elke buis gedruppeld , geschud en na 30 seconden wordt het resultaat vergeleken met het kleurenpaneel. Op deze manier worden indicatoren van de pH en het chloorgehalte bepaald.

Tablet-testers

Tablettesters werken volgens het dropper-principe. Alleen de bijbehorende tablet wordt in de container met water gegooid. Tablettesters helpen bij het bepalen van een groter aantal parameters en hun resultaten zijn nauwkeuriger.

Teststrips zwembad

Het voordeel van teststrips is het gebruiksgemak, het is niet nodig om water uit het zwembad in containers op te vangen. Het is voldoende om de teststrip in het zwembad te laten zakken tot een diepte van 20-30 cm en deze onmiddellijk te verwijderen. Vergelijk na 15 seconden het resultaat van de reactie met de weegschaal. Er zijn teststrips voor het bepalen van de volgende parameters: pH-waarde, totaal chloor, vrij chloor, totaal broom en wateralkaliteit.

Elektronische testers ph

De meest geavanceerde testers zijn elektronische testers en fotometers. Om de analyse uit te voeren, wordt een geschikte testtape in de tester gestoken, de sonde van het apparaat wordt in het water van het zwembad neergelaten en het resultaat van de metingen wordt onmiddellijk op het display weergegeven. Dergelijke apparaten kunnen worden gebruikt om een ​​groter aantal verschillende parameters van de waterkwaliteit te bepalen.

De nauwkeurigheid van het bepalen van waterkwaliteitsparameters hangt in grote mate af van de naleving van de bewaarcondities van reagentia en teststrips. Om dit te doen, moeten testers in gespecialiseerde winkels worden gekocht. In de webshop van zwembadenexpert.nl. u kunt de benodigde tester kopen bij de beste fabrikanten.

Wees niet te lui om de kwaliteit van het water in het zwembad dat u bezoekt te bepalen en beslis of het deze keer de moeite waard is om waterprocedures uit te voeren zonder uw gezondheid te schaden, of u kunt het uitstellen tot het volgende bezoek. Zoals ze zeggen - vertrouw, maar verifieer.

Filteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren