Filtratie

De zwembadpomp en de zandfilter zijn het figuurlijke hart van het zwembad. Zonder een goede filtratie is helder zwembadwater uitgesloten. De juiste zwembadpomp en een daarbij geschikte zandfilter kiezen is vaak geen gemakkelijke keuze. Mocht u moeite hebben met uw keuze voor een zwembadpomp of zandfilter? Neem dan contact met ons op.

Zwembadpomp

Wanneer u op zoek bent naar een zwembadpomp is het allereerst zaak uit te rekenen hoeveel m³ water uw zwembad bevat. Dit aantal deelt u door vier. Nu heeft u de juiste m³ gevonden.

Voorbeeld:
U heeft een zwembad van 8x4m en een diepte van 1,50m. Het aantal m³ is: 8x4x1,5= 48m³.
Dit aantal deelt u door 4 : 48/4= 12. U heeft een zwembadpomp nodig van tenminste 12m³/uur.

Staat de zwembadpomp ver van het zwembad of gebruikt u zonnecollectoren? Kies dan voor meer m³/uur. Daarnaast is er verschil in kwaliteit, op deze website heeft u de keuze tussen basis, middel en luxe zwembadpompen.

Zandfilter

Bent u op zoek naar een zandfilter? Dan heeft u keuze uit materiaal van het filtervat en de positie van de 6-wegkraan.

Topmount & sidemount zandfilter

De 6-wegkraan kan op twee verschillende posities geplaatst worden. Dat is bij sidemount filters aan de zijkant van het vat, bij topmount wordt de kraan bovenop het vat geplaatst.
De sidemount zandfilter worden over het algemeen meer verkocht, omdat bij calamiteiten de filter gemakkelijk opengemaakt kan worden. Bij topmount zandfilters moet dan eerste de kraan worden gedemonteerd.

Daarnaast wordt het water beter over het zandbed verdeeld bij een sidemount zandfilter en wordt dus een betere filtratie bewerkstelligd.

Filteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren